informació de l'esdeveniment

plànol

Activitats

El Port de Sant Salvador del segle XIX

El Museu Pau Casals acollirà l’exposició sobre la història de l’antic Port de Sant Salvador, una infraestructura que marcà el desenvolupament econòmic de la comarca.

Projecte de la barca Manuela

La Manuela fou la darrera barca de pescadors de Sant Salvador. Després del seu rescat l’any 2017, s’ha elaborat un projecte per crear-ne una rèplica que rememorarà el passat pescador al nucli.

Exposició fotogràfica Cent anys de llatines a Calafell

L’Hotel Ra acollirà una exposició de fotografies amb més de 100 anys d’història de les barques de pesca de les nostres platges.

Performance de la Francisca

Viu la Francisca com no l’has vist mai. Una experiència immersiva et permetrà conèixer l’emblemàtica barca de Calafell des d’una nova perspectiva.

La Drassana de les cent barques

Un petit taller i un gran mestre d’aixa foren l’origen de la drassana més prolífica de les nostres costes. Vine a visitar l’exposició per conèixer l’obra de Ramon Forner.

Centre d’Interpretació del Calafell Pescador “La Confraria”

La Confraria de Pescadors de Calafell acull permanentment una exposició que relata la com era la vida dels nostres avantpassats. Apropa-t’hi per conèixer el Calafell d’abans.

La posidònia a les nostres costes

Sabies de la importància de la posidònia per als ecosistemes marins? A Calafell s’està gestant un projecte de recuperació d’aquesta alga per a restaurar i enriquir la biodiversitat del nostre mar. Vine a descobrir-lo!

Concurs fotogràfic d’Enfoca

L’Associació Entitat Fotogràfica de Calafell i Comarca Enfoca organitza un concurs de fotografies de temàtica marinera. No et perdis la selecció de les millors captures!

Pailebot Santa Eulàlia

L’emblemàtic Pailebot Santa Eulàlia fondejarà davant de les nostres costes durant els dies de la Festa. Podràs contemplar el gegant del Museu Marítim de Barcelona de 47 m de llargada i més de 100 anys d’història des de la platja o bé des d’una golondrina a altra mar.

Exposició virtual del Calafell d’abans

Segueix i llegeix els QRs repartits pel nucli històric de Calafell platja per descobrir com era el Calafell d’abans.

Un mar de barques

Particulars de Calafell han cedit els seus quadres de temàtica marinera per crear aquesta meravellosa exposició. No te la perdis, vine a gaudir-la a l’Eco-Museu la Destil·leria.

Ecomuseu de les barques

L’antiga Destil·leria del marquès de Samà s’ha reconvertit un eco-museu on s’exposen i es restauren les antigues barques de pesca de Calafell.

Projecte de les noves drassanes

L’eco-museu de la Destil·leria no para de créixer i per això s’ha elaborat un projecte per construir unes noves drassanes destinades a acollir la restauració les barques de pescadors. Vols veure com seran?

Recuperació de les platges naturals

En el transcurs dels darrers anys, l’Ajuntament de Calafell i l’associació ecologista GEPEC han dut a terme un projecte per recuperar les platges naturals de Calafell. Passejant pel Passeig Marítim Sant Joan de Déu en podreu veure els resultats.

Dones de la Mar

Com no podia ser d’una altra manera, l’Associació Catalana de Dones de la Mar, serà present a la VI Festa de la Mar. Podreu visitar les seves carpes al recinte del Port de Segur de Calafell.

Eco-museu flotant. El moll de les llatines

Al port de Segur de Calafell podreu veure amarrades les barques de vela tradicional de Calafell així com aquelles convidades durant la Festa de la Mar. Una estampa única que rememorarà els temps en que la fusta i la vela eren els únics motors de la navegació.

Pintures de la Talaia

Vine a veure les pintures dels alumnes de l’Institut de la Talaia de Segur de Calafell. Durant aquest curs han treballat els paisatges mariners i us volem mostrar els resultats.

Patins Catalans

Durant el cap de setmana de la VI Festa de la Mar hi haurà una competició de patins catalans. Vols conèixer aquesta embarcació tan nostrada de la costa daurada?

Les Balenes rorqual i la tortuga babaua

Sabies que no gaire lluny de les nostres costes hi viuen les balenes rorqual? Sabies que la tortuga babaua ha nidificat a les platges de Calafell? Si vols conèixer millor aquestes dues espècies podràs visitar, a bord del Sirius, una exposició on t’expliquem tots els detalls.

Mar Blau

L’edifici Mar Blau celebra aquest any el seu XX aniversari i ho celebraran amb nosaltres! Apropa-t’hi per veure el mural commemoratiu de la seva història!

Programa

caCatalà