sobre la FESTA DE LA MAR

FESTIVAL DE LA MARINA TRADICIONAL DE CATALUNYA

​La Festa de la Mar és un esdeveniment que s’organitza anualment per la difusió del patrimoni i les tradicions marineres de la Mediterrània, amb ànim de preservar-ne el llegat i amb perspectiva d’encarar-lo cap al futur.

​Enguany, aquesta VI edició tindrà lloc Municipi de Calafell entre els dies 8 i 11 de juny de l’any 2023 i acollirà nombroses activitats adreçades a tots els públics: una desena d’espectacles, activitats per a infants, exposicions temporals, fira gastronòmica, festival musical, etc.

Per altra banda, les aigües de la costa de Calafell acolliran l’arribada del voltant de 200 embarcacions històriques, clàssiques i tradicionals provinents d’altres ports de la península, les illes Balears, sud de França i les illes de  Sardenya, Còrsega i Malta, en la que serà la trobada més important que s’hagi fet mai a Catalunya de vaixells d’aquesta classe.

Es tracta d’un esdeveniment adreçat a tothom, amb activitats destinades al públic en general. També hi haurà, lògicament, espais dedicats a un públic més especialitzat i els valors lligats al patrimoni cultural i la sostenibilitat hi seran ben presents i en seran els protagonistes. 

Calafell acollirà embaracions històriques, clàssiques i tradicionals.

Serà una trobada internacional per reivindicar la mar Mediterrània com a pont de cultures, i de forma especial la vela tradicional com a llegat històric amb la voluntat d’enfocar-lo cap a un futur de transformació, on els aprenentatges del passat han de servir de guia i font d’inspiració del rumb que emprenem cap al demà.

caCatalà